... menee ainakin mun mielestäni ihan sama osallistumisoikeus harrastuksiin kuin muillekin koirille, kun kerran SKL tulkitsee näyttelysääntöjä (niinkuin hyvin monia sääntöjä) nähtävässti sen mukaan kenelle ne sanotaan ja keneltä kysytään.

Viime vuonna riitelin sinne toisesta asiasta missä MINÄ olin 100% oikeassa ja SKL väärässä. Järjestelmä on niin joustamaton, että minua kehoitettiin mielummin valehtelemaan (luitte aivan oikein) kuin pysymään kannassani, koska silloin heidän ei olisi tarvinnut ottaa kantaa asiaan! Ja kun olen niin yltiörehellinen asioissa enkä hyväksynyt heidän esitystään siitä seurasinkin ½ vuoden vääntö. Ja mun puolesta vaikka hamaan loppuun asti, koska MINÄHÄN OLIN SIINÄ OIKEASSA enkä aikonut luovuttaa. Asiaan saatiin sitten "kompromissi"-ratkaisu lopulta, mutta he olivat väärässä ;o).

Luin Lauran blogista et hän oli saanut vastauksen Kennelpiiristä, ettei kuuro koira saisi osallistua näyttelyihin. Ennen säännöissä se mainittiin, mutta uusista säännöistä se on POISTETTU eli silloin se minusta tulkitaan, että osallistumisoikeus on kun sitä ei enää kielletä. Nyt vedottiinkin siihen et kuuro on sairas... Niin, geneettiisesti viallinenko (niinkuin monet näyttelyissä laukkaavat polvi-, silmä-, lonkka- ym vikaiset, joista vika ei päälle näy tai dopingtestissä voida todeta) vaiko tartunta sairas tai itselleen kipua tuottavan sairas? Mitään näistähän se ei ole sen enempää kuin puolikuuro tai vaikka silmäsairaudesta puolisokea, joita tiedän minäkin ihan BIS-tasolle asti ja ihan avoimestikin, siis ei vikaa salaamalla menestyneet. Paitsi et se on pahempaa kun koira ei näe toiselle puolen ollenkaan ja saattaa pelästyä kun sieltä lähestytään. On ihan kolmoisvalioitakin.

Ihmisillä myös käsittämätön tarve raportoida muiden koirien vikoja ja päivitellä ja ihmetellä selän takana. Mieluusti ilman nimiä vielä, jotta asiasta saataisiin skandaalin käryä aikaan? En ymmärrä miksi asioista ei voi puhua reilusti ne, joita asiat ei edes koske kun nekin puhuvat joita se koskee? Kai se palvelee jonkun huonoa itsetuntoa tai katkeruutta/kateutta kun ei itse ole menestynyt tai uskalla sanoa/myöntää asioita rehellisesti. Inhoa sellasta niin syvästi, etten kykene halveksuntaani ilmaisemaan. Epämääräiset vihjailut on kaiken pahan alku ja juuri!

Edellinen osittain liittyi tähän kuurokoira näyttelyssä-juttuun ja enempikin PRT foorumilla käytyyn keskusteluun, missä jotkut elämälle katkerat laukoivat käsittämättömiä kommentteja "sopupeleistä" tuomarien kanssa ja "viallisten koirien" voittamista palkinnoista ohi "täydellisten" =oO! Minun kuuro kasvattini - kuva alla - on kerran osallistunut viralliseen luokkaan näyttelyssä kun asia nimenomaa oli varmistettu etukäteen. Ja minun puolestani saa osallistua jatkossa, koska minulle on annettu sellaiset vastaukset, että osallistua voi kun sitä ei näyttelysäännöt nykyään kiellä. Eikä sen kuuroutta ole koskaan salattu. Näyttelyt on vain harrastus nykyään kuitenkin. Ehkä sääntöjä nyt todellakin taas muutetaan, kun ihmiset kadehtii jopa kuuron koiran omistajan harrastusoikeutta! Tai sitten pitää alkaa salailla kaikki viat... On tosi ikävää kaikille.

1311423.jpg

Olen ollut koiramaailmassa aktiivisesti mukana 30 vuotta, tiedän kyllä et harrastetaan sovittuja voittoja joissain roduissa ja ettei peli suinkaan korkealla tasolla aina ole puhdasta. Ei kylläkään varmasti parsoneissa sitä tehdä! Rotu ei yksinkertaisesti ole niin kiinnostava tuomarien tai "pro-handlereiden" puolelta! Se on eriasia niissä roduissa, missä näyttelyt on henki ja elämä ja usein elinkeinokin. " If you scratch my back I'll scratch yours" - on kaikkialla tunnettu käsite.

Eihän peli ole puhdasta edes hiihdossa, vaikka on miten suomalaisten kansallisurheilua ja suomalaiset tunnetusti rehellistä kansaa. Huono itsetunto ja menestymisen tarve saa kummia aikaan ihmisessä. Mätämunia mahtuu aina joukoon, AINA. Kamalaa on kun mukaan vedetään luontokappaleet tai lapset. Todettava tähän heti, et onneksi koiratappeluttajat saivat tuomiot vaikka ne vieläkin liian lievät olivat, niin sentään kunnon tuomiot. Varmasti eka kerta täällä Suomessa! Puolustusasianajajien lausunnot olivat kyllä niin kaameeta kuultavaa, että voi jo allekirjoittaa sen mitä lakimiehistä ja -naisista sanotaan. Kovaa on meno, hyi hitto!  Kuinka ne voi nukkua työnsä jälkeen. Tää nyt oli eläinrääkkäystä vaikkei vähäisempää sen vuoksi, mutta entä silloin kun on pelissä hyväksikäytetyt lapset tms. Huh.

Lisään tänne arvostetun terrierituomarin ja all-rounderin Paula H-L'n kirjoituksen kuuron koiran osallistumisoikeudesta näyttelyyn kun sitä häneltä tiedusteltiin ja linkin ko keskusteluun.

"Vanhoissa näyttelysäännöissä kiellettiin kuuron ja sokean koiran osallistuminen, mutta nykyisissä säännöissä näitä ei erikseen mainita. Säännöissä lukee vain, että sairaan koiran osallistuminen on kiellettyä. Katsotaanko kuurous sairaudeksi, on tulkinnanvaraista, ainakaan se ei ole tarttuvaa eikä siten siis vaaraksi muille koirielle. Se ei myöskään ole sellainen asia, että osallistumisen voisi katsoa aiheuttavan eläinsuojelulain tarkoittamaa kohtuutonta rasitusta kyseiselle koiralle. Siinä mielessä estettä osallistumiselle ei ole. Eihän esim. lonkkavikaisenkaan koiran osallistuminen ole kiellettyä.

Kehässä arvostelevan tuomarin on mahdotonta todeta koiran kuuroutta, etenkin jos se on toispuolista. Tuomari voi epäillä tällaista koiran käytöksen perusteella, mutta hän ei saa kehässä tehdä diagnooseja.

Korostaisin jälleen kerran, että näyttely ei ole jalostustarkastus. Näyttelyssä arvioidaan vain koirien ulkomuotoa, senhetkistä esiintymistä ja kuntoa. Jalostukseen ei koskaan pidä valita koiria pelkän näyttelymenestyksen perusteella. Voihan BIS-voittajilla olla muitakin jalostuskäytön estäviä asioita. Itse terve koira voi esimerkiksi olla perinnöllisen sairauden kantaja, tai sillä voi olla muita sairauksia ja vikoja, jotka eivät näy päällepäin. Vastuuntuntoinen kasvattaja tarkastuttaa koiransa rodussa esiintyvien perinnöllisten vikojen varalta ja ottaa nämä huomioon suunnitellessaan pentuetta.

Näyttelyllä on tänä päivänä monta muutakin funktiota kuin pelkästään palvella jalostusta. Se palvelee myös koiraharrastusta yleensä. Näyttely on yksi kilpailumuoto, jossa kilpaillaan koirien ulkomuodosta.

Nykyisin veteraaniluokissa esitetään usein hyvinkin iäkkäitä koiria. On yleisesti tunnettua, että ikääntyvän koiran kuulo ja näkö usein heikkenevät. Saattaahan sitä veteraaniluokassa olla koiria, joilla nuorempana oli moitteeton kuulo, mutta ei enää. Ei tätäkään millään lailla tarkasteta." - Paula Heikkinen-Lehkonen

tässä vielä linkki
http://www.createphpbb.com/phpbb/viewtopic.php?t=63&mforum=umt

Nyt mä otan levon kannalta, mun omat solut ovat laskeneet liian alas eikä mun sytostaattihoitoja voitu jatkaa :o( Pakkolepoa eikä mitään kiihdyttäviä touhotuksia.

Mukavaa talvista loppuviikkoa kaikille, koittakaa olla rajoittuneisuuden sijaan avoimia asioille - ja ennenkaikkea rehellisiä itsellenne niin kasvatustyössä kuin muussakin elämässä. Siitä se alkaa.