... vuosikymmenen huijaus =oO, nimittäin Lucyn näkymättömät pennut!

Kaikkea sitä saakin kokea! Minäkin olin ihan 100% varma rouvan tiineydestä ihan viime sunnuntaille asti, vaikka vatsan koko ja liikkeiden näkymättömyys pisti epäilemään, ettei siellä ehkä olekaan kuin yksi pentu. Jumankauta, Lucy vielä vuosi limaista vuotoa viimeiset pari viikkoa ja ihan suht runsaasti! Onhan meillä valeraskaita nähty, voimakkaastikin, mutta ei kyllä vuotoa ole kellään ollut. Vatsakin saattaa kasvaa ihan hormonaalisesta turvotuksesta johtuen, mutta et noin paljon?! Lucyn vatsanympäryksen mittasin 4,5 viikkoa astutuksesta ja silloin oli tullut 7 cm lisää ympärysmittaa, siis ennenkuin ruokamäärää mitenkään lisättiin tai ruoan koostumusta muutettiin... Voiko turvotuksesta tulla noin paljon? Nähtävästi voi ja tietty naisena tiedän, et voi tulla ihmisellekin useita kilojakin lisää ihan hormooneista johtuen.

Lucylla sunnuntaina ikäänku käynnistyi synnytys ja loppui avautumisvaiheeseen. Sen jälkeen vuoto loppui ja myös sen synnytyskäyttäytyminen. Silloin aloin vähän epäilemään kun selviä liikkeitä ei näy ollenkaan. Nekin pienet mitä kuvittelee nähneensä on ollu jotain suoliston muljahduksia. Nyt se hoitaa Rocksie'a... Ja mä ajattelin sen olevan sijaistoimintaa enneku on oma pentu, mutta sehän onkin sen vastasynnytetty pentu! Pitää kyllä sanoa, et kolauksen sai oma itsetunto kun olin niin varma tiineydestä ja Lucy niin tiineen näköinen, ettei tullu ennen sunnuntaita ees mieleen muu vaihtoehto. Onhan se ammattitaidollekin kolaus kun niin varma ollut...

No, itseasiassa on parempi näin kuin joutua yhden pennun vuoksi keisarinleikkaukseen ja yhden pennun sitten kasvaa ilman leikkikavereita koko pentuaika. Se olis varmaan ollut myös poika eikä olis voinu jäädä meille kuitenkaan, joten otamme asian uusiksi huhtikuussa :o) Lucy on aina tiinehtynyt hyvin, mutta sillä on yleensä myös määritetty astutusajankohta prog.testillä kun on käytetty vierasta urosta ja olen aina astuttanut useampana päivänä. Kun sillä ja Merlinillä oli ekat pentunsa annoin Merlinin astua viikon ajan joka toinen päivä, Lucy on höveli näissä hommissa ihan juoksun alusta loppuun ja kun se oli Merlinin eka nartuu oli sen opissa hyvä harjoitella. Lisäksi tiinehtyvyys varmistuu kun on suurempi mahdollisuus osua oikesiiin päiviin ilman mitään määrityksiä. Lucyllahan on juoksut tosi usein, vajaan 4 kk välein ja siitä laskien sen hormoonitila on sama kuin yli 10 v nartulla, jolla normalit juoksuvälit. Siittiöitähän muodostuu aina uusia, mutta munasolujen määrä on se mikä on eli ne kuluvat. Oletettavasti Lucyn hedelmällinen aika on nyt lyhyempi kuin nuorena, johtuen siitä et se kuluttaa normaalia enemmän munasoluja kun sillä on niin tiheät juoksuvälit. Viime vuonna Lucy synnytti epätavallisen aikaisin (56 vrk ekasta astutuksesta) ja osa pennuista menehtyi (olivat todennäköisesti toisesta astutuksesta eikä koiranpennuilla ole mahdollista jäädä henkiin niin keskosina). Syynä oli varmaankin mätänemässä oleva pentu, jonka vuoksi elimistö käynnisti synnytyksen heti kun vanhemmilla mahdollisuus selvitä hengissä. Miksi pentu oli kuollut ei kukaan pysty sanomaan, sellaista sattuu monisikiöraskauksissa joskus. Tämän vuoksi en kuitenkaan nyt uskaltanut astuttaa Lucya useampana päivänä, mikä oli ehkä turha pelko ja syy tyhjäksi jäämiseen.

Mitä tästä opimme: mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma :o) Huhtikuussa katsotaan progesteroni ja käydään ultrassa (vaikka ei sekään ole varmaa kun pentuja voi absorboitua pois senkin jälkeen - sekin on tullut koettua) ja astutetaan kuitenkin ehkä parina päivänä kun on tällainen erikoistapaus käsissä :o)

Hyvä juttu oli myös se, että tuli tarkastettua Lucyn sisäkalut ja kohtu ja emätin ja keuhkot ja sydän ja kaikki olivat normaalit ja kunnossa :o) Eläinlääkäri vaan ihmetteli miten on voinut vuotaa mitään kun kaikki on ihan siistiä ja kohtu normaalin ohut ja emätin ihan siisti... Todettiin yhdessä, et kohdustahan sen on täytynyt tulla, mutta kun se muka "synnytti" sunnuntaina niin kohdunsuu, jonka täytynyt olla hiukan auki on mennyt "synnytyksen" jälkeen kiinni ja kaikki mitä oli "ylimääräistä" on vuotanut ulos jo eli todellinen cover up-salattu synnytys. Hän vielä kysyi, ettei vaan ole mahdollista et Lucy oliskin jonnekin pennun synnyttänyt. Ei ole mahdollista, nukkui mun vieressä mun käsi sen päällä. Leikkiä se varmaan olikin, koska kyllä kohtu pennusta olis ollu laajentunut vielä nyt. Vaan alkaa mennä luotto kun tällaista tapahtuu, miltei taikuutta ;o)

Kiitokset kaikille myötäeläneille, kaikki hyvin enkä ole mitenkään onneton kun tässä itselläkin aika kovat ajat pääsiäiseen asti. Toki sitä omaa pentua odottaa, muutkin kun minä! Mutta mä jaksan odottaa seuraavaan juoksuun ja jos on tarkoitettu, ettei tästä tule pentua niin sitten mietitään seuraavaa vaihtoehtoa :o) Nyt ei muuta ku ylös, ulos ja lenkille niin lähtee liikakilot ja turvotus - meiltä molemmilta! Kun vaan jaksais ite lähteä - ehkä pian kuitenkin jaksan minäkin!