... on elämä meillä tällähetkellä. Aitoo on kuin pieni Narnia lumesta raskaina roikkuvine puidenoksineen ja nietosten taakse piiloutuvine luonnoneläimineen.

Kotona ovat pikkurussellisöpöstelijät kasvaneet pikkurussellirötöstelijöiksi :o) Ei vaan, tosi kilttejä ne ovat verrattuna vastaavan ikäisiin parsonpentuihin, mistä minulla on paljon pidempi kokemus. 6-viikkoisten maailman tuleekin laajentua ja päivittäiset tutkimusmatkat ulottuvat yhä uskaliaampiin yityksiin. Pakkasten nyt laskettua olisi hyvä saada ulkoilutkin käynnistettyä. Niitä aloittelimme eilen, mutta kylmä ja täysin valkoinen maailma ilman mitään pennun silmään ottavia kiinnekohtia oli vielä niin jännä, että tutustuminen jäi viel' ulko-ovella tirkistelyksi. Merlinin ja Pixien jaloissaan tuomat lumet katosivat pikkusuihin kyllä samantien kun isommat idolit hyppäsivät ulko-ovelta sisään. Liekö ollut pentujen mielestä jäätelöä, sitä kun on muiden kokeilujen muassa tullut maisteltua myös pentujen taholta.

Kuvia on muutama sunnuntailta. Lähinnä pääkuvia, muuten ei villikoista tunnu saavat kuvia. Ne vaan eivät ole tarpeeksi kauan paikoillaan - kuin nukkuessaan. Omat kodit olisivat kaikille tärkeät mahdollsimman pian luovutusiän jälkeen. Jostain kumman syystä on meitä vainonnut peruuntumisten aalto ja siksi poikia edelleen on vailla omia koteja. Vastaavaa ei minulle ole tapahtunut yli kymmeneen vuoteen. Olen toki russellikasvattajana uusi, mutta en tietämätön aloittelija, vaan jo 30 vuotta aktiivisesti koiria harrastanut ja vuodesta 1995 asti parsonrussellinterriereitä harrastanut, yli 30 pentuetta niitä kasvattanut ja siihen lisää vinttikoirapentueet ja muiden nimiin hoidetut terrieripentueet... Puheluista joita olen nyt russellipentueen johdosta saanut, pentutiedusteluista siis, on suurinosa ollut sellaisia mitä en ikinä parsoneista saa. Mistähän se johtuu? Onko rodut nin erilaisia vai jakaantuuko sitten minulle just näitä aloitteleville kasvattajille soitettavia puheluita.

" Mitä teillä pentu maksaa?!" on toki tärkeä kysymys, mutta aloitusrepliikkinä aiheuttaa vastaajassa heti torjuntaa. Koiranpentuja en tee rahan takia vaan toivon ihmisille yhtähyviä ystäviä kuin olen itse näistä pienistä koirista saanut eikä sitä ei voi rahassa mitata. Ne on ajatuksella suunniteltu, lukemattomia tunteja on sukutauluja ja nettiä tutkittu, haastateltu harrastajia, seurattu tuloksia, käytyterveystutkimuksissa jne jne ennenkuin edes isäurokseen on yhteyttä otettu. Vanhempien terveys ja erinomainen, ystävällinen, luonne on itsestäänselvyys minulle. Kaikki eivät osaa luonnetta arvioida luotettavasti, ilman kehuskelua voin todeta, että minä osaan. Sekä terveydestä että luonteesta ja käyttäytymisestä olen aina ollut eniten kiinnostunut ja minulla on onneksi ollut mahdollista niihin perehtyä - niin ammattilaisena kuin harrastajanakin. Vanhempien näyttelymenestys ei ole niin tärkeä kriteeri, toki se kertoo myös pajon asioita ja sillä on selvä merkitys. Varsinkin rodussa, missä edelleen on rotuunoton mahdollisuus ja rotutyypin vakiinnuttaminen tärkeää. Tämäkin asia on meidän poikien osalta enempi kui hyvin. Heillä on erinomaisesti menestyneet valiovanhemmat :D Isä Bandit on monen maan konkari, Australiasta jo valiona Suomeen tullut ja emä Rocksie kuuluu "Suomen Aatelisiin", sen vanhemmat ovat eläviä legendoja Suomessa ja ne tunnetaan saavutuksistaan ja jälkeläisistään ympäri maailman. Kuten myös isoäiti Diiva. Pennut ovat huolella kotona hoidettu, ruokittu, madoitettu, rakastettu ja leikitetty. Niille tarjotaan päivittäin tekemistä ja uusia elämyksiä, jotta sopeutuminen uuteen elämään omassa kodissa on mahdollisimman helppoa.

Eli kaikki on kunnossa :o) ottakaa turvallisin mielin yhteyttä, jos elämä on russellipentua vajaa ja keksitte toisen avauslauseen kuin tuo mistä hermostuin ;o). Mä olen ihan helppo ja mukava puhekumppani, sitä ei tarvitse jännittää. Pennun mukana seuraa iloa ja puhdasta rakkautta, sisua ja sinnikkyyttä sekä välillä tahtojen taistelua ja mökötystä. Ihan oikeaa elämää siis. Toivottavasti moneksi, moneksi vuodeksi eteenpäin :o)

Tässä siis muutamia kuvia kaikista, tyttönen Bindi on jäänyt vissiin vähemmälle, kun sillä oma koti jo odottaa. Se onneksi jää tänne Aitooseen, ihan lähelle synnyinkotia.

Kuvissa esiintyy siis koko poppoo: Baboo-Jungle-Bandit, Beats-The-Jungledrum, Bandicoot-On-Loose, Bengal-Tiger-Stripes & Bindi-The-Junglegirl :D

Baboo-Jungle-Bandit, ex-Raketti, nykyisin naamansa mukaan Nalle
 
 
Beats-The-Jungledrum, Sulka
 
 
Bandicoot-On-Loose, ex-Pacha, nykyään Titus kun ei voi olla Rasmus ;o)
 
 
Bengal-Tiger-Stripes, Tiikeri
 
 
Bindi-The-Junglegirl
 
 
Tikkeri
 
 
Iltapuuhat laatikon turvassa